Gör dig själv lycklig

Ja, när man heter Johanna tänker man ganska mycket.
Alla har ju sina problem, vissa mindre andra mycke större. Men problemen gör oss ändå svagare och oroligare, oavsätt hur stora dom är. Ett problem kan även vara ingenting, som t ex för mig just: Om jag ska köpa en digitalkamera eller ett guldkort på gröna lund? - Jag vet väldigt löjligt, barnen i afrika har knappt tillräckligt med mat på bordet men ändå går jag runt och tänker på de, tänker på vilket som blir bäst. Men jag vet ju att man inte alltid kan ha både och, man kan inte både äta kakan och ha kvar kakan. Sånt är livet liksom, utan problem skulle inte livet ha några utmaningar, allt skulle vara lätt.
Frågan är om de skulle bli mycke bättre då? Men tänk på att de viktigaste är att du mår bra. För de viktigaste i livet är faktiskt en själv, det är okej att vara ego. För det är du som väljer hur du vill leva, de är dig själv du ska leva med hela livet, så gör de som är bäst för dig. För nej, de viktigaste är inte att ha flest vänner, vara mest omtyckt eller ha den där killen som alla suktar efter - nej de är det inte, du kanske blir lycklig för några dagar eller fler men sen kommer problemen tillbaka igen. Så gör saker som får dig själv att må bra, gör saker för din egen skull inte för någon annans. Jag menar inte att du ska leva ensam hela livet, men att tänka på dig, inte glömma bort de. Gå din egna väg, gör som du själv vill, vem fan bryr sig om vad alla andra tycker.
Folk kommer alltid snacka skit, folk kommer alltid trycka ner än och vara avundsjuka på den som dom tycker är bättre än sig själva. Men få dom något bra att snacka om, bevisa motsatsen och visa att du har båda fötterna på jorden och att du gör vad som faller dig in. De är så mycke bättre än att försöka vara som alla andra hela tiden, att se ut som alla andra. Det gäller att ta sig igenom problemen utan att ta skada av dom. Men fly inte från problemen, det blir bara värre. För om de har hänt något i skolan eller liknande, och du nästa dag väljer att stanna hemma från skolan och undvika problemen - ja då blir det bara värre. Sanningen svider men de som är värre än att gå dit, är att inte gå dit.
Försök att ta dig igenom problemen när..

Vännerna sviker:
Du gör allt för dina vänner, men du får ingenting tillbaks. Du ställer upp för dom, finns där när de behöver prata, du vet när något är fel. Men när du är i mörkret och allting känns fel väljer dom att inte se att du mår dåligt, dom ignorerar de och försöker dra sig undan. Du ropar efter hjälp men finner ingen som kan hjälpa dig.
Ja, då är det dags att byta ut dina vänner. För let's face it, dom får dig att må dåligt, du kan inte kalla dom för dina vänner när de beter sig så där, dina vänner ska få dig att må bra och om dom inte gör de så ska du inte umgås med dom. Du kanske får färre vänner, men hellre äkta vänner eller hur? Så skit i dom och gå vidare, du förtjänar så mycke bättre.

Killen du älskar, älskar dig inte tillbaka:
Han är drömkillen med stort D, du vet att han är den rätta för dig. Men.. han älskar inte dig, du har berättat för honom om hur du känner, men han säger inget tillbaks, han visar inte att han känner detsamma. Han kanske älskar någon annan, och javisst de svider - de svider att den killen som du inte kan få ur i dina tanker inte älskar dig tillbaka. Men vet du? Du kommer hitta någon, du kommer hitta någon som du passar ihop med. De finns många fler, kärleken är inte död föralltid för att du inte får han som du känner är så perfekt för dig just nu. De kanske tar ett tag, men han finns där ute och de är bara att gå vidare.

Problem hemma:
Det är hemskt, de här hemskt om du inte trivs där du bor med din familj. Om du inte vill vara hemma för att de alltid är så mycke bråk där och att du inte känner dig trygg. De är ändå din familj som alltid kommer finnas där i alla lägen. Det finns ju massor av olika problem du kan ha hemma men förhoppningsvis finns det någon du kan prata med? Någon som du verkligen litar på, för de är bra om du berättar för någon om problemen, du kan inte bära allt inom dig. Känner du att något är fel så måste du berätta, det kan bli mycke bättre. Gör det för annars kommer de bli mycke värre, du kommer må dåligt hela tiden, du kommer inte kunna koncentrera dig i skolan. Så försök..

Du kan göra dig själv lycklig, så kom ihåg det: gå din egna väg.
/ Johanna.

Kommentarer

Kommentera här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0